Аутор овог блога је наставник у Економској школи већ низ година.

Када је почео да ради, било је довољна само једна школска година да схвати да начин на који ради није добар. На часовима је било досадно и ученицима и наставнику и он је жарко желео да нађе други посао и напусти школу.

Чак и када је било жеље и снаге да се уведе нека промена или иновација на часу, није наилазио на подршку колега.

“Колега, ђаци на вашем часу су опет били немирни!“ – био је чест коментар старијих колега, након сваког часа на коме је наставник хтео да организује занимљивију и активнију наставу. А таква настава захтевала је од ученика да се крећу, истражују, дискутују, полемишу… То се није могло чинити у тишини.

Онда је једнога дана, директор школе упутио наставника на семинар, на који нико други из школе није хтео да иде, јер је планиран у току распуста и трајао је пуне три недеље. Наставник – приправник је отишао на тај семинар и заувек променио своје мишљење о школи и настави.

Започеле су промене, активна настава се почела ширити у школама, а да старије колеге нису више имале право да опомињу младе приправнике да им ученици нису добри на часу. Семинар за семинаром, размена искуства и разговори са колегама из целе Србије, дали су пуно нових идеја Аутору овог блога и он је остао да ради у школи са великим задовољством.

И ученици су приметили промене и радо их прихватили. Зато је Аутор пожелео да искористи овај медиј и оствари комуникацију са ученицима и колегама. Да са њима подели разне материјале и идеје које је прикупио на разним путовањима, обукама или које је сам креирао.

Учите са уживањем!

Advertisements